WE BUILD THE FUTURE FOR YOU!

Fusce suscipit varius mim sociis natoque penatibus et magnis dis.

Beste mensen het zal u niet ontgaan zijn dat in de parochie van Hoogwoud een Maria kapel is gerealiseerd. Mevr. Tiny Venneker -Kaijer die in 1951 5 jaar ziek te zijn geweest in verbinding met LOURDES kwam en als pelgrim heeft dat toen veel indruk op haar gemaakt. Zij vond en gunde ieder een om eens naar Lourdes te gaan maar realiseerde zich dat, dat niet voor iedereen in die tijd haalbaar was. Zij richtte het Lourdes fonds op om met dubbeltjes van parochianen een reis voor zieke mensen te realiseren.

Het Lourdesfonds bestaat dus al heel lang en is nog steeds zeer actief. Omdat Mevr. Tiny Kaijer een Maria vereerster is en een verbinding met Lourdes voor de hand ligt had zij altijd een wens om een Maria kapel in Hoogwoud te realiseren. Maar hoe? Zij zocht en kreeg verbinding met Martine en Sjaak Schipper die deze kapel met vele anderen realiseerden. Zij zocht en kreeg verbinding met een Maria beeld dat moet uitstralen dat Maria de moeder alle volkeren is.
Maria is verbonden met Jezus en HIJ is weer verbonden met God. Tiny is van mening en ik deel die gedachte dat ieder mens zorgen of verdriet heeft en dit kan voorleggen in stilte zonder commentaar van anderen bij Maria om hulp of inzicht.

Het Lourdesfonds zoekt ook steeds verbinding ,zo proberen wij een A.M.B.I. STATES te verkrijgen. Wij hebben nu ook verbinding met het internet met een eigen website n.l. www.stichting-lourdes-hoogwoud-opmeer.jouw.nl. Het Lourdesfonds zoekt ook dit jaar weer verbinding met de donateurs in onze parochies die bezocht worden met die verbindsters en verbinders n.l. mensen die zich inzetten om de jaarlijkse € 2,50 of meer te verzamelen.

Het fonds probeert met de Lourdes gedachte een verbinding te bewerkstelligen in onze dorpen tussen zieken en gezonden mensen en dat helpt om zonder pillen of medicijnen de zorg of verdriet te verlichten.

Het Lourdes team wenst u een zalig Pasen.

gr. Jos Loos; Mery van Galen; Gré van den Berg; Harry Wittenberg