Parochiële Caritas Instelling (P.C.I.)

In 1897 richtte de Duitse priester Lorenz Werthmann in Keulen het eerste Caritasverbond op. Dat was het begin van het 'armenfonds'. Parochiële en Instelling zijn begrippen die iedereen kent. Maar Caritas is geen bekende uitdrukking. Caritas is het Latijnse woord voor naastenliefde. Even simpel gezegd, de P.C.I. is een werkgroep voor naastenliefde. Bijna elke parochie heeft een P.C.I.. Het bestuur mag zelf bepalen welke activiteiten zij wil organiseren.

In onze ingewikkelde en steeds veranderende maatschappij kunnen mensen ongewild buiten de verschillende ondersteunend draagvlakken van onze maatschappij vallen. Kent u iemand die noodzakelijk materieel ondersteund moet worden? Aarzel niet en breng dit onder de aandacht van de P.C.I. Dit kan bijvoorbeeld door een briefje in een gesloten envelop gericht aan de P.C.I. Hoogwoud-Spanbroek te deponeren in de brievenbus van het parochiecentrum.

De Stichting HWK (Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken) wordt ondersteund door de P.C.I. Hoogwoud-Spanbroek. Hier kunnen mensen om hulp vragen als zij in een crisis zitten.

De P.C.I. Hoogwoud-Spanbroek heeft een aantal activiteiten. Een daarvan is een inzameling van voedsel rond het diaconale weekend in november voor Voedselbank West-Friesland. Vrijwilligers staan bij supermarkt DEEN om de goederen in ontvangst te nemen. In de Kerstperiode worden waardebonnen gegeven aan mensen die iets extra's kunnen gebruiken en organiseert de P.C.I. een kerstmaaltijd voor een andere doelgroep.

Er worden geen Poolse vieringen meer georganiseerd.

Contactpersoon: Adri de Vries

Het bestuur bestaat uit:
Carla Groot (voorzitter)
Adri de Vries (secretaris)
Ton van de Burgt (penningmeester)
Han Gerth (lid)
Wil Houter (lid)