Vormselviering Hoogwoud, De Weere en Spanbroek

Maandenlang waren 27 kinderen uit groep 8 uit Spanbroek, De Weere en Hoogwoud bezig met de voorbereidingen op de vormselviering.
Op vrijdag 15 juni was het eindelijk zover: in een volle en prachtige versierde St. Jans Geboortekerk in Hoogwoud ontvingen zij het sacrament van het heilige Vormsel.

Hulpbisschop Hendriks ging voor in deze viering tezamen met Anne-Marie van Straaten en pastoor Alvaro. Het Salezikoor verzorgde op een prachtige wijze de muziek tijdens dit belangrijke moment in het leven van zovelen. Rode draad in de viering was het inzetten van talenten: welke talenten heb jij? En wat doe jij met deze talenten? Het was inspirerend voor jong en oud om na te denken over de eigen talenten en over de manier waarop deze ingezet kunnen worden om iets te betekenen voor God en de medemens. Zo verliet iedereen een beetje rijker de viering.
Stralend middelpunt waren 27 blije vormelingen. Mooi om te zien was het dat ieder van hen een bijdrage had in de viering: er werden teksten voorgelezen en kaarsen aangestoken. Op deze manier zetten zij allen een van hun talenten in om deze viering tot een succes te maken. Er werd zichtbaar door hen en alle aanwezigen genoten.

Voorbereiding
Aan de uitreiking van het sacrament van het heilige Vormsel ging een intensieve voorbereiding vooraf. Deze voorbereiding werd ondersteund door José Tromp en Jolanda de Koning van de vormselwerkgroep en door Anne-Marie van Straaten. Het was voor alle kinderen en ouders fantastisch om te ervaren met hoeveel inzet en toewijding zij deze groep kinderen hebben begeleid naar dit speciale moment. Een onderdeel van de voorbereiding was de Bavodag in de St. Bavokerk te Haarlem: een mooie ervaring voor alle kinderen.
Nu de vormselviering achter de rug is, rest er voor de groep kinderen nog een bijeenkomst met elkaar. Daarmee wordt deze periode afgesloten. Alle vormelingen en hun ouders danken Anne-Marie, José en Jolanda hartelijk voor hun ondersteuning bij de voorbereiding en de viering. Zij hebben hun talenten op een prachtige manier ingezet!

Niek Appelman, Jim van Echtelt, Juuls van den Berg, Patricia Blanco Espinoza, Lianne Boelhouwers, Rosanne van Echtelt, Justin Blauw, Demy Zuydam, Nick Verlaat, Danny Schipper, Jill Braakman, Flann Knijn, Bryan de Boer, Julia Feenstra, Tom Rood, Fiene Breg, Jasper Kalwij, Irene Schipper, Sofia Schilder, Roos van der Hulst, Floor Snoek, Christa Klaver, Kwinten Maas, Danique Vijn, Lucas Tol, Jac Ruiter, Thijs Jonker