Genieten van scheppingswerk Mozart

Op 11 november om 11.30 u brengt het Opmeers Vocaal Ensemble in de St. Bonifatiuskerk opnieuw de Krönungsmesse van Mozart ten gehore. Een bijzonder koor laat u genieten van een bijzonder muziekwerk.

Mozart leefde in de 18e eeuw. Bisschoppen en vorsten gaven grote opdrachten aan componisten om kerkelijke vieringen en feesten in de barokke kerken en paleizen tot hoogtepunten te brengen. Mozart werd een uitblinker. De mis werd voor het eerst uitgevoerd bij de Paasviering in 1779 in de dom van Salzburg en opnieuw in 1791 bij de kroning van keizer Leopold II tot ko-ning van Bohemen. In de eeuwen daarna bracht het kunstwerk grote groepen mensen bij elkaar.

Wij hebben een koor in ons midden die dat ook kan en u daarvoor van harte uitnodigt.
Teksten, geprojecteerde afbeeldingen en de delen van de mis vormen één geheel. Na de pauze, waarin u een kopje koffie of thee kunt drinken, brengt het koor nog een aantal andere klassieke werken ten gehore.
Het koor staat onder leiding van de dirigent Alexandre Pavloff en wordt begeleid door pianiste Annemarie Ruiters.

Uw waardering voor de uitvoering kunt u tot uitdrukking brengen door een gift bij de uitgang.

Jan Verbruggen