Kerksluiting en hoe verder?

Kerksluiting en hoe verder?

Na de melding van de toekomstige sluiting of herbestemming van ons kerkgebouw hebben zich twee groepen geformeerd om na te gaan wat de mogelijke toekomst van ons kerkgebouw en van onze parochiegemeenschap kan zijn. Met de armen over elkaar zitten wachten op wat er gaat gebeuren is niet de meest geschikte houding om de toekomst in te gaan.
 
De ene groep richt zich voornamelijk op het kerkgebouw en op wat de mogelijkheden zijn voor behoud of voor een herbestemming ervan.
De andere groep richt zich op de toekomst van de parochiegemeenschap. Wat maakt ons tot een geloofgemeenschap … zijn wij een organisatie of meer een beweging? Op welke manier kunnen wij in onze tijd vormgeven aan wat Jezus Christus ons als voorbeeld heeft voorgeleefd om Hem na te volgen? Wat is nodig om met nieuw of vernieuwd elan aan Zijn boodschap gehoor te geven? Wat bestaat er al in onze parochiegemeenschap om dit verder te verdiepen en uit te bouwen? Welke nieuwe mogelijkheden en kansen zijn voorhanden of zullen wij moeten zoeken? En wat voor soort onderkomen heeft de parochiegemeenschap in de toekomst nodig om vernieuwd en vernieuwend te kunnen blijven voortbestaan? 
 
Beide groepen hebben zich met enthousiasme op hun taken gericht. 
 
Wij zullen u regelmatig op de hoogte houden van de voortgang ervan.

Diversen

Contact

Spanbroekerweg 186
1715 GV SPANBROEK
Tel: 0226 351 239

Geopend
dinsdag 9:30 - 11:00 uur

Noodnummer
Tel: 0653756586